Ajánló (könyvek, cikkek)

Lori Lite: A dühös polip (könyv)

Dr. Kádár Annamária ajánlásával Kiadó: Kulcslyuk Kiadó Kötésmód: Keménykötésű Oldalszám: 28 oldal Korosztály: 3 éves kortól

Rövid leírás: A kis polip képtelen uralkodni a haragján. Szerencsére egy sellő éppen arra jár, és megmutatja a pukkancs polipnak, hogy helyes légzési technikával, izmai stimulálásával hogyan tudja elengedni a negatív gondolatokat.
 
Hogyan nőnek a virágok? Szerző: Katie Daynes Kiadó: Central Médiacsoport Kötésmód: Keménykötésű Oldalszám: 12 oldal Korosztály: 3-6 éveseknek

Rövid leírás: A könyv a növények titkos világába kalauzolja el a kicsiket. Ki ülteti el a magokat, hogyan nőnek a virágok, miért hullanak le a levelek? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresi a feleletet a látványosan illusztrált kiadvány. A több mint 40 kukucskáló ablaknak köszönhetően még teljesebb képet alkothatnak a gyerekek a növényekről. .

 

Szerző: Orbán Zoltán Kiadó: CSER Kiadó Kötésmód: Puha borítású Oldalszám: 240 oldal Korosztály: felnőtt

Rövid leírás: Napjainkban sokat hallani a Madárbarát kert programról, mely amellett, hogy segítséget jelent a hazánkban honos madárfajoknak, izgalmas élményt nyújt a természet szerelmeseinek.

 
Tóth Judit: Slow parenting (cikk) https://www.nlcafe.hu/csalad/20171026/slow-parenting-nevelj-lassan/
A slow parenting, nem arról szól, hogy reggel, amikor mindenki késésben van, zenben ülünk a szoba közepén

A rohanó 21. században egyre több szülőnek okoz gondot, hogy elegendő időt és figyelmet szenteljen gyereke számára. A slow parenting (Nevelj lassan!) mozgalom ebben próbál segíteni.

hivatkozás: http://www.manoprogram.hu/kultur-sarok/konyvajanlo