Amire büszkék vagyunk

“MI IS ITT VAGYUNK” RAJZVERSENY

A pályázaton résztvevők feladata az volt, hogy felhívják a járművezetők figyelmét a tanintézmények környékén való óvatosabb közlekedésre.

Óvodánkból a Cica csoportos Dörnyei Linda rajza vett részt a pályázaton.

A gyermekek biztonságának érdekében figyelmeztető táblákat készül kihelyezni Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete és a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság. A táblák megalkotásához egy rajzverseny keretében a gyerekek segítségét kérték.

ADVENT ÓBUDÁN – MACI CSOPORT

Az Advent Óbudán című programsorozat keretén belül a Maci csoport december 8-án az Óbudai Fő téren előadta a Szúrós szőrű báránykák című drámajátékot. Az előadáson, illetve az előkészületekben az egész csoport részt vett. A műsort szorgos készületek, és próbák előzték meg. A fellépés nagy sikert aratott, így a gyermekek hatalmas élményekkel gazdagodtak. Mindemellett hatalmas élményt nyújtottak az adventi időszakra a nézők számára.

ÜNNEPI MŰSOR A KASZÁSDŰLŐI KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

2017. november 17-én, pénteken az Óbudai Almáskert Óvoda Maci csoportja (hét kisgyermekkel) ünnepi műsorral lépett fel a 3K Kulturális Központban, Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata által, a hivatalból nyugdíjba vonulók számára szervezett  ünnepségen. A kicsik nagy sikert arattak.

Köszönjük a felkészítést Kalmárné Rémay Piroskának és Andrási Eszternek!
GYŰJTÉS A SZENTENDREI ÁRVÁCSKA ÁLLATVÉDŐ EGYESÜLETNEK – FÓKA CSOPORT

Élet a menhelyen – kívül: az Óbudai Gázgyári Óvoda Fóka csoportja gyűjtés indított a menhelyünk támogatására. A segítség néha meglepő helyekről érkezik, ahonnan álmunkban sem gondolnánk. Anyagi problémáink híre eljutott Szentendrén túlra is és az alábbi megható levelet kaptuk: “Kedves Árvácskás Kutyusok! Az Óbudai Gázgyári óvoda Fóka csoportjának kis ovisai eledel gyűjtésbe kezdtek, hogy az Állatok Világnapja alkalmából finom falatokkal tudjunk megörvendeztetni benneteket. Az összegyűjtött száraz eledelt,konzervet, kutyusszalámit – ha elfogadjátok – szívesen eljuttatnánk hozzátok a jövőhét folyamán, mert sajnos kicsit messze vagytok tőlünk, és így nem tudunk személyesen ellátogatni Szentendrére. Ha esetleg a gondozóbácsik közül jár valaki felénk, és esetleg üres hely akadna kocsijában, akkor kérlek szóljatok neki hogy kopogjon be hozzánk az eledelekért. De mi is igyekszünk segítséget találni az eledel kiszállításához. Sokat gondolunk rátok. A Fóka csoport kis ovisai”

Ez bizony az a hír, amire nehéz szavakat találni. Kettő jutott eszünkbe mindössze: hálásan köszönjük!