Tájékoztatás

Kedves Szülők!

A tegnapi hírek után igen sok kérdés fogalmazódott meg mindenkiben, szülőben, pedagógusban, dadus néniben, vezetőben egyaránt. Ami biztos, hogy az ötfős csoportkorlát megszűnik, újra igénybe veheti az óvodai nevelést, aki szeretné. Normál rendben működünk, a júniusban megszokottaknak megfelelően: ha csak lehet az udvaron leszünk, játszunk, homokozunk, labdázunk, sarazunk. Lesznek felajánlott tevékenységek, de a szorgalmi időszakban megszokott kezdeményezések nem. Úgy gondoljuk, nem is erre van most szükségük a gyerekeknek. Fel kell dolgozniuk az elmúlt időszakot, és ez a korosztály erre a játékban, a vizuális tevékenységekben képes.

Lesznek olyan kollégák, akik szabadságra mennek, a nyugdíjasokat koruk miatt most inkább óvjuk, így csak annyi csoportban tudunk lenni, ahány pedagógus rendelkezésünkre áll. Törekedni fogunk arra is, hogy hasonló csoportlétszámok legyenek egy épületben. A vészhelyzet nem múlt el, csak lazítottak a rendelkezéseken, így a szigorú higiénés szabályokat továbbra is betartjuk (ebben az ÁNTSZ által kiadott ajánlást követjük). Zárt helyen maszkban, a másfél méter megtartásával törekszünk felnőttek esetén a kockázat csökkentésére. Gyermeküket csak az óvoda ajtajáig (Gázgyárban a kerítéskapuig) kísérhetik majd, ott egy kijelölt személy veszi át délelőtt és adja át délután őket.

A magánéletben mindenki hasonló feszültségekkel küzd, egyre nehezebb a családi életet a munkával összeegyeztetni, de nekem vezetőként felelősségem minden bent lévő gyermek és felnőtt egészsége is.

Bízom abban, hogy a szabályok tovább enyhülnek, de addig kérem mindenki együttműködését a szabályok betartásában. Akik júniustól óvodába jönnek, nagy szeretettel várjuk, akik nem, nekik szép nyarat, sok élményt kívánunk.

Gángoly-Nagy Anita

Intézményvezető