Információk a bölcsődék, óvodák zárva tartásáról, az ügyeleti ellátásról és az étkeztetésről

Információk a bölcsődék, óvodák zárva tartásáról, az ügyeleti ellátásról és az étkeztetésről

2020. március 15., 13:13

A vasárnapi óvoda-és bölcsődevezetői értekezleten az önkormányzat és az intézményvezetők közösen áttekintették a kihirdetett veszélyhelyzettel és elrendelt rendkívüli szünettel kapcsolatos teendőket, és a következő döntéseket hozták:

– Március 16-án és 17-én, hétfőn és kedden nyitva lesznek a  III. kerületi óvodák és bölcsődék. Tehát akik nem tudják megoldani a gyermekük felügyeletét, a saját óvodába, bölcsődébe vihetik a gyermeküket. Kérjük ugyanakkor, hogy ezzel a lehetőséggel csak különösen indokolt esetben éljenek.

– Március 16-án és 17-én, hétfőn és kedden minden óvoda és bölcsőde nyilatkozatot fog kérni a szülőktől, hogy gyermeküknek szüksége van-e ügyeleti ellátásra, illetve szociális étkeztetés biztosítására. Ezt a nyilatkozatot e-mail-en is megtehetik, az óvodavezetőnek kell küldeni. Kérjük, hogy felelősen döntsenek és csak akkor vegyék igénybe az ügyeletet, ha nincs más lehetséges megoldás.

– Március 18-ától, szerdától a nyári szünetnek megfelelő, tehát ügyeleti rendszer lép életbe minden intézményre vonatkozóan.

– Szerdától ügyeletes bölcsődék:

Szél Bölcsődehttps://obudaibolcsodek.hu/szel-bolcsode/

Víziorgona Bölcsődehttps://obudaibolcsodek.hu/viziorgona-1-bolcsode/

– Szerdától ügyeletes óvodák:

Békásmegyeren:

  • Gyermeksziget Montessori Óvoda (1039 Bp., Zipernowsky K. u. 2.)
  • Óbudai Mesevilág Óvoda Vízi Tagóvoda (1039 Bp., Víziorgona u. 2.

Óbuda középső területén:

  • Óbudai Gyermekvilág Óvoda (1031 Bp, Vitorla u. 6.)

Belső Óbudán:

  • Óbudai Meseerdő Óvoda Szivárvány Óvoda (1035 Bp., Szél u. 23-25.)
  • Óbudai Vackor Óvoda (1036 Bp., Árpád fejedelem u. 60.)

Étkeztetés a rendkívüli szünet idején:

– Márc. 16-án és 17-én, hétfőn és kedden nincs változás az óvodai és bölcsődei étkeztetésben, tehát amelyik gyermeket a szülei bevisznek a saját óvodájába vagy bölcsődéjébe, ott helyben meg fogja kapni az étkeztetést.

– Márc. 18-ától, szerdától csak az ügyeletet igénybe vevő és szociális étkeztetésben érintett gyermekek számára biztosított az étkeztetés a szülők nyilatkozattétele alapján.

– A szociális étkeztetésben érintett bölcsődés, óvodás és iskolás gyerekek szülei a következő napokban kapnak tájékoztatást arról, hogy a gyermekük számára milyen módon juttatjuk el az ételt.

– Az étkezéssel kapcsolatos további technikai kérdésekben (pl. befizetés) az adott intézményeknél érdeklődjenek.


A bölcsődei és óvodai beiratkozással kapcsolatos információkkal jövő hét második felében jelentkezünk.