Kerületi tájékoztatás – március 14. szombat

Aktuális információk – március 14. szombat

2020. március 14., 17:50

A koronavírussal kapcsolatos aktuális kerületi tudnivalók, napi változások egy helyen.

Március 16-ától, hétfőtől zárva tartanak a III. kerületi óvodák, bölcsődék. Az étkeztetéssel, ügyelettel és egyéb fontos, átszervezést igénylő kérdésekkel kapcsolatban részletes információval holnap, azaz vasárnap kora délután hivatalos tájékoztatást teszünk közzé.

Kérjük a kerületben működő nem önkormányzati fenntartású óvodákat és iskolákat, hogy hétfőtől ne tartsanak nyitva ők sem.

Hétfőtől a III. kerület valamennyi kulturális intézménye,a Platán Könyvtár, az Óbudai Múzeum, az Óbudai Társaskör és az Óbudai Kulturális Központ szünetelteti működését. Az Esernyős minden kulturális programot leállít.

Megváltoztattuk a kerület ügyfélszolgálati rendjét. Kérjük, hogy csak az jöjjön személyesen ügyfélfogadásra a hivatalba, akinek halaszthatatlan dolga van. Minden más esetben kérjük és javasoljuk, hogy telefonon keressék ügyfélszolgálatunkat: +36 1 437 85 01

Fontos számunkra a dolgozóink védelme, ezért felkészültünk arra,hogy minél több munkavállalónk otthoni munkavégzés keretében dolgozhasson.

Szervezzük a kulturális tevékenységek online közvetítését. Elsőként az Óbudai Danubia koncertjét láthatják az érdeklődök. Részletekről az Óbudai Danubia együttes Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

intézményeinkben kézmosókat helyeztünk el, gondoskodtunk a megfelelő kézfertőtlenítő folyadékok beszerzéséről, habár a háziorvosi rendelők és iskolák fertőtlenítővel való ellátása nem önkormányzati feladat, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk ebben is segítséget nyújtani.

A Derűs Alkony gondozóházban március 8-tól látogatási tilalmat rendeltünk el.

Az Óbudai Szociális Szolgáltató Intézményben étkező idős embereknek felajánlottuk az elviteles, vagy házhoz szállítással történő igénybevétel lehetőségét.

Segítséget nyújtunk a bevásárlásban és a gyógyszerek kiváltásában is.

Az idősklubok vezetői a korábban kialakított Facebook-csoportokban, illetve telefonon tartják a kapcsolatot a klubtagokkal.

Kérjük a kerületben működő vendéglátóhelyek üzemeltetőitől, hogy szerezzenek be megfelelő kézfertőtlenítőt.

Nyomatékosan kérjük, hogy ha valaki beteg, akkor ne menjen közösségbe és mindenki tartsa be a szakemberek tanácsait.

Kérjük kerületünk idősebb polgárait, hogy lehetőség szerint kerüljék a nagyobb közösségi rendezvényeket, ne menjenek zárt térben tartandó rendezvényekre.

Folyamatosan nyomon követjük az eseményeket, kapcsolatban állunk a kormányzattal és a hatóságokkal, velük egyeztetve kívánunk reagálni a járványügyi helyzet változására.

A kerületi óvodák, iskolák nem jelentettek beteg gyermeket eddig a percig (2020.03.14.5:16), minden ezzel ellentétes híresztelés álhír. Kérem, hogy a járvánnyal kapcsolatban csak hivatalos forrásból tájékozódjanak.

Vigyázzunk egymásra, közösségünkre!


Az Óbudai Kulturális Központ tájékoztatója:

 

A járványügyi veszélyhelyzet miatt, mindannyiunk egészsége érdekében,

  1. március 14-től

az Óbudai Kulturális Központ Nonprofit Kft. valamennyi háza

– a Békásmegyeri Közösségi Ház, a Civil Ház, a Csillaghegyi Közösségi Ház,

a 3K- Kaszásdűlői Kulturális Központ, valamint az Óbudai Kulturális Központ -,

határozatlan ideig

ZÁRVA TART.

Az elmaradt rendezvényekre megváltott jegyek árát természetesen visszatérítjük.

Sajnos a zárva tartás ideje alatt a személyes jegyvisszaváltásra nem lesz lehetőség, de amint lezajlik a veszélyhelyzet, mindenki hozzájuthat a megváltott jegyek árához.

Az internetes jegyvásárlók számára a jegyiroda a jegyek árát visszautalja.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Programjainkat igyekszünk a zárás ideje alatt online formában továbbéltetni, kérjük, kísérjék figyelemmel honlapunkat és Facebook oldalainkat!

www.kulturkozpont.hu

https://obuda.hu/blog/hirek/aktualis-informaciok-marcius-14/